Title Image

ΠΜΣ Ανθρωπιστική Επικοινωνία και Νέες Τεχνολογίες

 

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Μ.Α.)
«Ανθρωπιστική Επικοινωνία και Νέες Τεχνολογίες»

 

 

Η Ανθρωπιστική Επικοινωνία, σε σχέση με τα άλλα πεδία της Επιστήμης της Επικοινωνίας, αποτελεί μία εφαρμοσμένη, πλατιά και διεπιστημονική προσέγγιση κοινών κοινωνικών αναγκών.

 

Με άξονα τις έννοιες «Άνθρωπος-Ανθρωπισμός», συνδέει την ανάγκη της Συνύπαρξης, με την εφαρμοσμένη πολιτική επιστήμη και την επικοινωνία στο πλαίσιο Κοσμοθεωριών, Ιδεολογιών και –κυρίως– με όρους απτόμενους των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

 

Στην καθημερινότητα, των σύγχρονων Δημοκρατιών που λειτουργούν σε συνθήκες Κοινωνικού και Οικονομικού Πολιτισμού, αναδύεται η ανάγκη στελέχωσης των κρατικών φορέων, Οργανισμών, ΜΚΟ, αλλά και μεσαίων / μεγάλων εταιρειών, ως μέρος των υποχρεώσεών τους, που ορίζονται ως «Κοινωνική ευθύνη» ή «Κοινωνική Υπευθυνότητα».

 

Οι οργανισμοί αυτοί επιζητούν μελέτες ή ειδικούς συμβούλους με γνώσεις, που συνδυάζουν την τεχνολογικά εγγράματη πρακτική με την θεωρία και πράξη του Επιχειρείν σε ένα περιβάλλον Αθρωπιστικής και Κοινωνικής Ευθύνης που μακροπρόθεσμα δεν ωφελεί μόνο την κοινωνία, αλλά και την ίδια την αποστολή του Οργανισμού, Φορέα ή Εταιρείας.

 

Το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ αντλεί γνώση και  εμπειρία από το σύνολο των διδακτικών αντικειμένων του και από την μοναδικότητα της ιδιοσυστασίας του  (διακεκριμένοι συνιστώντες φορείς) για να δημιουργήσει ένα νέο Γνωστικό Πεδίο και μάλιστα σε Μεταπτυχιακό Επίπεδο.

 

Η «ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» συναντάται όμορα, με τα περισσότερα είδη Επικοινωνίας καθώς και με την Ανθρωπιστική Δημοσιογραφία. Οι γλωσσικές τεχνολογίες, τα δίκτυα, οι επιστήμες περιεχομένου και η πολύτιμη Ελληνική Ανθρωπιστική Γραμματεία, συναποτελούν και καθορίζουν αυτό το ΠΜΣ (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών).

 

Η φοίτηση και η απόκτηση του πρώτου και μοναδικού διεθνώς Μεταπτυχιακού Τίτλου «ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ» (Humanistic Communication & New Technologies) απευθύνεται στους κατόχους πτυχίων Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών, καθώς και σε Τεχνολόγους με ενδιαφέρον για αυτοβελτίωση, επιμόρφωση και διεύρυνση σπουδών που περιλαμβάνουν Επικοινωνία και Ανθρωπισμό. Αφετηρία η Ιθάκη της εποχής του Ομήρου και προορισμός η e-θάκη των Νέων Τεχνολογιών.

 

Ο ιδανικός υποψήφιος χειρίζεται με επάρκεια την Αγγλική Γλώσσα, έχει πρώτο πτυχίο σε συναφή κατεύθυνση κοινωνικών / ανθρωπιστικών επιστημών. Συνεκτιμάται η εμπλοκή σε δράσεις ή και έργα κοινωνικού οφέλους ή εν γένει δημόσιας υπηρεσίας. Απαιτείται να  μπορεί να λειτουργήσει ως μέρος ομάδας επί δύο συναπτά έτη στην διάρκεια των οποίων θα υλοποιηθούν μαθήματα (και) εκτός Ελλάδας. Η επιλογή γίνεται σε τέσσερις φάσεις. Η επιλεξιμότητα διακριβώνεται με την αποστολή βιογραφικού στην διεύθυνση  (φάση 1).
 

Συμπληρώστε τη Φόρμα Υποψηφίου.

 

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη σε: English (Αγγλικά)