Title Image

Blog

Module Φεβρουαρίου: Hybrid Academic Performance

  |   Ελληνικό Campus, Μη κατηγοριοποιημένο

Mάθημα, Θέατρο, Happenings, Νέα Δίκτυα, είναι μερικά από όσα συνέβησαν στην διάρκεια της πρόσφατης Εντατικής Περιόδου. Μεταξύ άλλων οι φοιτητές του Ε.C.I είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αξιόλογες προσωπικότητες της σύγχρονης ακαδημαικής, πολιτικής και καλλιτεχνικής Ελληνικής κοινότητας..

 

Ξεχωριστές ‘παρουσίες’ ήσαν εκείνη του Καλεσμένου Ομιλητή (Distinguished Guest Speaker Series – με την επιμέλεια του Πέτρου Μποτσαράκου), δημοσιογράφου αλλά και ακαδημαϊκού κ.  Θεόδωρου Ρουσόπουλου αλλά και του  μεγάλου μας ‘δάσκαλου’ και Εθνικής Εμβελείας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος με την βοήθεια της τεχνολογίας, είχε την ευκαιρία να είναι μαζί μας

στα μαθήματα της τρίτης ημέρας..

 

Στελέχη του ECI στο πιάνο του Μίκη Θεοδωράκη κατα την προετοιμασία της Εντατικής Περιόδου.

 

Σε αυτή τη τρίτη Εντατική Περίοδο (μαθήματα – εργαστήρια) εντάχθηκαν όχι μόνο τα δομημένα μαθήματα, αλλά και πολλές και ενδιαφέρουσες διαλέξεις σε σχέση με σημαντικά διεπιστημονικά ζητήματα, όπως και εφαρμοσμένα θέματα για τις τρεις (τρεχόντως, και από το Φθινόπωρο έξη..) κατευθύνσεις του Ινστιτούτου – Quality Journalism & New Technologies., Content Marketing & Communication Strategy,   Humanistic Communication & New Technologies M.A. 

 

Ο διδάσκων και δημοσιογράφος  κ. Τάσος Οικονόμου. πέρασε στο δεύτερο από μία σειρά εργαστηρίων για την καλύτερη κατανόηση και εφαρμογή αρχών της ‘Ψηφιακής Αφήγησης”. O δρ Χαράλαμπος Τσέκερης, (ΕCI – Aκαδημαϊκός Διευθυντής)  ο οποίος σε δημοσίευμα του capital.gr συγκαταλαγέται στους σύγχρονους φιλοσόφους των κοινωνικών δικτύων, εισήγαγε τους φοιτητές σε όρους και έννοιες που σχετίζονται με τα κοινωνικά δίκτυα και την Επιστήμη της Συμπεριφοράς (Social Behavior).

 

Επίσης, στο Διεπιστημονικό σκέλος,  πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές διαλέξεις.  Πρώτον, το συνεχιζόμενο μάθημα του δρ Γιώργου Καμπουράκη (Communication Science) – που μέσα από προσεγγίσεις των θετικών επιστημών, προσπαθεί να αναδείξει νέα ερμηνευτικά εργαλεία των Αρχών Επικοινωνίας,  και -δεύτερον- το Εργαστήριο του ηθοποιού και καθηγητή Δραματουργίας, κ. Πάρι Κατσίβελου, στο οποίο οι φοιτητές,  μέσα από τις βασικές αρχές του θεάτρου ανακαλύπτουν δεξιότητες  απαραίτητες σε έναν Επικοινωνητή, που έχει εξοικείωση μεν με την Τεχνολογία, αλλά και ηθικές ανησυχίες για τη ποιότητα άσκησης του Λειτουργήματός του. 

 

 

 

Στα μαθήματα κατεύθυνσης, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να “γνωρίσουν” μια σειρά βασικών αντικειμένων που απασχολούν την Ποιοτική Δημοσιογραφία, τη Δημιουργία Περιεχομένου και την Ανθρωπιστική Επικοινωνία. Ειδικότερα, στο τμήμα «Quality Journalism and New Technologies», οι διδάσκοντες και δημοσιογράφοι Ανδρέας Παναγόπουλος και Άκης Τάτσης συνέχισαν  τα μαθήματα “Δημιουργία Περιεχομένου” και “Digital Newsroom”, αντιστοίχως,  που εξοικειώνουν την εκπαιδευτική ομάδα με την Εφαρμοσμένη Ψηφιακή Δημοσιογραφία.

 

Στη κατεύθυνση  “Content Marketing & Communication Strategy” οι Κωνσταντίνος Αναγνωστέλος (Οικονομολόγος – Expert in Marketing / Ιnternational Commerce) και Μιχάλης Παρεδράκος (Strategic Planner) με τις εισηγήσεις τους έδωσαν ώθηση στις γνώσεις των φοιτητών στη Ψηφιακή Προώθηση Περιεχομένου και στη Στρατηγική Επικοινωνίας – Διαφήμισης, αντιστοίχως. 

 

Στη κατεύθυνση “Humanistic Communication & New Technologies”, οι φοιτητές με την καθοδήγηση του δρ. Γιώργου Μανωλάκου  είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα “διαδραστικό μάθημα”, το οποίο με την βοήθεια της τεχνολογίας, παρακολούθησε, κατ’αίτημά του, η εμβληματική μορφή του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού Μίκης Θεοδωράκης. Παράλληλα, με την επιμέλεια του επίσης εμβληματικού Δημιουργού Δημήτρη Τυπάλδου και της χορωδίας του, η διδακτική περίοδος έλαβε άλλη πνοή. Οι χορωδοί ερμήνευσαν ‘ζωντανά’ γνωστά τραγούδια του σπουδαίου έλληνα μουσικοσυνθέτη, με έμφαση στο Άξιον Εστί προκαλώντας συγκίνηση στους φοιτητές και στα παριστάμενα μέλη της ECI κοινότητας.

 

Η περίοδος ολοκληρώθηκε με ζωντανή υψηλής ευκρίνειας σύνδεση με την Σμύρνη, Τουρκία. Από εκεί, ο δρ Αρίσταρχος Γκρέκας, έδωσε την περί Διεθνών Σχέσεων διάλεξή του, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις και προσέφερε μέσω της κάμεράς του πανοραμική θέα της πανέμορφης πόλης (και κόλπου) από τον 25ο όροφο του Χίλτον απ’όπου υλοποιήθηκε το μάθημά με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

 

Οι φοιτητές είχαν την ευκαρία να δοκιμάσουν όσα ετοίμασε για αυτούς η εταιρεία ‘Γευσίνους’ στην φοιτητική λέσχη, ενώ η τέλεια ολοκλήρωση των περισσότερων των 32 εκπαιδευτικών ωρών ήρθε με την Θεατρική παράσταση  «Βαν Γκογκ-Γράμματα στον αδερφό μου Τεό», την επιμέλεια (και τον πρωταγωνιστικό ρόλο) στην οποία είχε ο φοιτητής του CET2 Χαράλαμπος (Μπάμπης) Λουκόπουλος, με υποστηρικτή το ECI. Oι ‘εξοντωμένοι’ φοιτητές, επανήλθαν στο σύνηθες πρόγραμμά τους την επόμενη μέρα, με διάβασμα, αλλά και ετοιμασία όσων τους ανέθεσαν οι διδάσκοντες για την επερχόμενη εντατική περίοδο που απέχει ελάχιστα.