Title Image

Blog

Συνεργασία E.C.I-Tοπική Αυτοδίοικηση

  |   Ελληνικό Campus, Μη κατηγοριοποιημένο, Πρωτοβουλίες

To Ε.C.I σε υλοποίηση των δράσεών του για τον “Εγγραμματισμό του Πολίτη” και υπηρετώντας πρωτοβουλίες υποστηρικτικές προς μία Επαυξημένη Δημοκρατία της Ευρώπης των Πολιτών, ανακοινώνει την πρόθεση διεύρυνσης των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων  σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε επίλεκτους Δήμους της χώρας.

 

Σε πρώτο επίπεδο, έχει επιλεχθεί ένας μικρός αριθμός Δήμων υποδειγματικής λειτουργίας, προκειμένου το Ινστιτούτο να προσφέρει εξειδίκευση μεταπτυχιακού επιπέδου σε στελέχη τόσο των Γραφείων Τύπου, όσο και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

 

“Eγγραμματισμός του Πολίτη (Citizen Literacy)” είναι μια κεντρική ιδέα που αναπτύχθηκε στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γραφείο Αθήνας τον Μάίο του 2017 και αναφέρεται στην ανάγκη για μία σύνθετη παιδεία των Πολιτών που στο πρακτικό της μέρος ορίζεται από την Τεχνολογία και στο ηθικό της σκέλος εδράζεται στην συνευθύνη του κάθε ενός κύτταρου της Κοινωνίας, σε σχέση με τις συλλογικές επιπτώσεις των ατομικών του επιλογών, στην καθημερινότητά του.