Άνοιξη στο ECI – Mαθήματα και Καλεσμένοι
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα τηλε-μαθήματα του Απριλίου 2020. Οι φοιτητές του E.C.I είχαν την ευκαιρία εξ αποστάσεως, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με εξέχοντες καλεσμένους από τον ελληνικό εκδοτικό και διαφημιστικό χώρο, στο πλαίσιο των δομημένων μαθημάτων τους.
Με τη ξεχωριστή τους διαδικτυακή παρουσία, τόσο ο κ. Λουκάς Γ. Κατσώνης, εκδότης του Hellenic Edition Foreign Affairs μιας από τις πιο σημαντικές διεθνείς εκδόσεις του χώρου όσο και η πολυβραβευμένη στο χώρο του Μάρκετινγκ – Διαφήμισης κα Ανίτα Γρηγοριάδη Ιδιοκτήτρια /Διευθύντρια της εταιρείας Trabajo Creative, συνέβαλαν σημαντικά με τις απόψεις τους επί των ζητημάτων της Θεματικής Ανθρωπισμός, Επικοινωνία και Επικαιρότητα – Ανθρωπιστικές Προκλήσεις και Covid 19 και – αντιστοίχως – Communication Strategy. H συμβολή τους εντάχθηκε στο συνεχιζόμενο πρόγραμμα των κατευθύνσεων του Ινστιτούτου – Quality Journalism & New Technologies., Content Marketing & Communication Strategy, Humanistic Communication & New Technologies M.A.
Ο δρ. Χαράλαμπος Τσέκερης εισήγαγε τους φοιτητές σε όρους, έννοιες, και θεωρίες της Κοινωνικής Ψυχολογίας, ως μέρος του Διεπιστημονικού Προγράμματος Επικοινωνίας. Πολυπλοκότητα vs Περιπλοκότητα, Πλαίσιο, εικονική πραγματικότητα, Covid 19, διαπειθαρχικότητα, υπερπειθαρχικότητα, μηχανισμός αυτοσυντήρησης, filter bubbles, σχεσιακή γνώση, αυτο-οργάνωση vs έλεγχος, το ‘παράδοξο του ελέγχου’, θεωρία της παρώθησης ήταν μερικές από τις έννοιες – κλειδιά των μαθημάτων.
Ο δρ. Γεώργιος Μανωλάκος και ο δρ. π. Αρίσταρχος Γκρέκας με εξέχοντα καλεσμένο τον κ. Λουκά Γ. Κατσώνη, εκδότης του Hellenic Edition Foreign Affairs, ανέπτυξαν το θέμα ‘Ανθρωπιστικές Προκλήσεις και Covid 19’. Εισήγαγαν τους φοιτητές σε έννοιες όπως Διπλωματική Επικοινωνία και η Διπλωματία της Επικοινωνίας, τη σημασία της Ιστορικότητας, από τους κλασσικούς ορθολογιστές όπως ο Αριστοτέλης, στην Αναγέννηση, Κλασικισμός, Ανθρωπισμός, διαχρονικές αξίες για τον άνθρωπο, αναγκαιότητα δικτύων και κοινωνική αλληλεγγύη, Ακολούθησε συνομιλία με τους φοιτητές, οι οποίοι έθεταν ενθουσιωδώς επιπλέον ερωτήματα προς συζήτηση.
Ο κ. Μιχάλης Παρεδράκος – στο μάθημα CMCS Communication Strategy, έχοντας ως εξέχουσα καλεσμένη την πολυβραβευμένη κα Ανίτα Γρηγοριάδη Ιδιοκτήτρια/ Διευθύντρια της εταιρείας Trabajo Creative, παρουσίασαν και ανέλυσαν, από κοινού, τη στρατηγική, τους στόχους, τα είδη και τους τρόπους μεταφοράς ‘του Μηνύματος’ στη διαφήμιση. Οι φοιτητές παρουσίασαν επιτυχώς τα ανάλογα θέματα που τους είχαν ανατεθεί και προς το τέλος ακολούθησε μία γόνιμη και επωφελής για όλους ανταλλαγή απόψεων.
Ο κ. Κωνσταντίνος Αναγνωστέλος στο μάθημα CMCS Digital Marketing ανέφερε και ανέλυσε τις ενότητες Επιχειρηματικότητα, Ψηφιακό Μάρκετινγκ, Internet of Things(IOT), Innovation Trends, έννοιες όπως Καινοτομία – Εφεύρεση, Ιδέα – Χρονισμός, Έρευνα – Startup Επιχειρήσεις, ΙΟΤ Stories-Retail Experience, Smart Working, 360camera, Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality) και VR Τεχνολογία Εικονικής Πραγματικότητας, 3DPrinting, Human Augmentation. Όπως στα περισσότερα μαθήματα του Ινστιτούτου, για κάθε θεωρητική έννοια, αναζητείται και αναλύεται η αντίστοιχη ‘πραγματική’ διάσταση από την κοινωνία και την αγορά.
Τα Μαθήματα της Εποχής του Covid μοιάζουν να μην στερούν τίποτα από την εμπλουτισμένη (distance – physical) συνήθη διαδικασία μάθησης στο Ινστιτούτο.