Title Image

Blog

Citizen Literacy – Σειρά Ανοικτών Μαθημάτων από ECI

  |   Ελληνικό Campus

 

To ECI ανοίγει διάπλατα τις Ηλεκτρονικές του Θύρες στους φοιτητές, στους πτυχιούχους κοινωνικών σπουδών, στους επαγγελματίες / τεχνολόγους της επικοινωνίας, αλλά και σε κάθε συμπολίτη μας που επιθυμεί καλύτερη κατανόηση των μηχανισμών που επηρεάζουν την καθημερινότητα, προσφέροντας σειρά μαθημάτων εντελώς δωρεάν, με βεβαίωση σπουδών, ως μέρος της Πρωτοβουλίας Citizen Literacy. 

 

Η πρωτοβουλία (ΕCI – 2017) αποτελεί συνέχεια δράσεων που υλοποιούντο δια ζώσης, πριν την πανδημία και θα υλοποιηθεί την Άνοιξη του 2023, μέσω της πλατφόρμας Zoom, στοχεύοντας το ευρύτερο κοινό.

 

To Citizen Literacy (Eγγραμματισμός του Πολίτη) συνδιοργανώνεται με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Ο τρέχων κύκλος, που έχει την υποστήριξη του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, του Ιδρύματος για την Προαγωγή της Δημοσιογραφίας Α. Β. Μπότση και του Ομίλου Opinion Post, συναποτελείται από 5 τρίωρες συναντήσεις ανά μάθημα, σε ισάριθμους μήνες. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να έχουν ενεργή παρουσία, με ανοιχτή κάμερα / μικρόφωνο και να συμμετέχουν με ερωταπαντήσεις σε μικρά στρογγυλά τραπέζια – απότοκα των παρουσιάσεων.

 

Ο Eγγραμματισμός του Πολίτη (Citizen Literacy) είναι όρος και ‘νόημα’ που έχει αναπτυχθεί στους κόλπους του ECI και αναφέρεται στην ανάγκη για παιδεία/επιμόρφωση των πολιτών για θέματα – δεξιότητες που επηρεάζουν άμεσα τις επιλογές τους, υπογραμμίζοντας τη συνευθύνη τους για την ποιότητα της καθημερινότητας και, μέσω αυτής, της ίδιας της Δημοκρατίας. Η καλπάζουσα τεχνολογία της επικοινωνίας και του πολιτισμού έχει εξέχοντα ρόλο σε αυτόν τον εγγραμματισμό.

 

Ο εαρινός κύκλος ξεκινά το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαρτίου με τέσσερα ‘ανοιχτά’ διεπιστημονικά μαθήματα του ECI, που αποτελούν επίσης μέρος των ΠΜΣ του. 

 

Για την παρακολούθηση απαιτείται η συμπλήρωση της φόρμας πιο κάτω. Οι εγγεγραμμένοι θα λάβουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τα links, τις περιγραφές καθώς και οδηγίες  για επιτυχή και ευχάριστη παρακολούθηση.

 

Σημειώνεται πως, πέραν της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν και άλλα προνόμια, όπως δυνατότητα συμμετοχής χωρίς κόστος στο ‘Παράλληλο Πρόγραμμά’ του ECI που προσφέρει Βεβαιώσεις Σπουδών (επιτυχούς παρακολούθησης) κ.ά. Περισσότερα για το προαιρετικό Παράλληλο Πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ

 

Καθώς μέρος των μαθημάτων του ECI γίνεται στο Campus της Βιέννης, το ΕCI δεσμεύεται να δημοσιεύσει κατά τους θερινούς μήνες το επιδοτούμενο κόστος (ταξιδιού) για τα μαθήματα που θα ανοίξουν Φθινόπωρο του 2023 και θα προσφέρονται με ειδικούς όρους (μηδενικά δίδακτρα) στους αριστούχους της πρωτοβουλίας Citizen Literacy, εφ’ όσον συμμετάσχουν στην προαιρετική αξιολόγηση.

 

Ακολουθούν οι Ενότητες της Άνοιξης του 2023 (γλώσσα: Ελληνικά / Προαιρετική αξιολόγηση: Ελληνικά, Αγγλικά. Για λόγους έκδοσης βεβαίωσης σπουδών, τηρείται ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο).

Για όσους έχασαν τον κύκλο που ξεκίνησε 4 Μαρτίου, θα διατεθούν τα βίντεο των πρώτων συναντήσεων για την ενότητα ενδιαφέροντος του συμμετέχοντος.

  • Socionomics of Artificial Intelligence – Xαράλαμπος Τσέκερης (Σάββατο 18 Μαρτίου 10:00)
  • Distinguished Guest Program – Συνάντηση 1η – Βίκυ Φλέσσα (Σάββατο 18 Μαρτίου 16:00)
  • European Institutions – Γιώργος Αρχόντας (Σάββατο 8 Απριλίου 10:00)
  • Political Communication and European Applied Politics – Σπύρος Καπράλος (Σάββατο 8 Απριλίου 15:00)
  • Professional Communication Skills in the Digital Era I – Νίκος Κοψιδάς (Σάββατο 1 Aπριλίου 10:00)
  • Intercultural Dialog and Public Diplomacy – Διονύσης (Denis) Δανιηλίδης (Σάββατο 1 Aπριλίου 15:00)
  • Disinformation and European Union Policy – Κλημαντίνη Διακομανώλη (Κυριακή 2 Aπριλίου 10:00)
  • Cultural Policy Management and Media – Δημήτρης Παπαχαραλάμπους (Κυριακή 2 Aπριλίου 15:00)

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα ώστε να λάβουν πληροφορίες και να εξειδικεύσουν την προσοχή τους σε επιμέρους ενότητες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω του επιτρεπόμενου ορίου συμμετεχόντων.

 

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη σε: English (Αγγλικά)