Title Image

Blog

Σαββατοκύριακο «Αλλιώς» στο ECI

  |   Ελληνικό Campus

Αυτό το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Μαΐου, συνδυάζουμε μαθήματα που προσφέρονται στο πλαίσιο του Citizen Literacy Προγράμματος, με εκείνα που οι φοιτητές μας παρακολουθούν ως μέρος των master τους.

Σάββατο 27 Μαΐου, στις 10:00, με το δίδυμο Τσέκερης – Καμπουράκης – Τεχνητή Νοημοσύνη (περισσότερα πιο κάτω)

Σάββατο στις 15:00, με το μάθημα που υλοποιείται από την άλλη άκρη του Πλανήτη, του κ. Δανιηλίδη (info πιο κάτω)

Kυριακή 28 Μαΐου, στις 10:00: Σεμινάριο με τον δρα Γ. Φουντουλάκη (πρώτο από δύο) για τη Γλώσσα του Σώματος.

Στις 15:00, υλοποιείται η 3η Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Κατεύθυνσης, με τον κ. Σπ. Καπράλο.

Θυμίζουμε λοιπόν, πως:

Σάββατο πρωί: Το δίδυμο των Τσέκερη / Καμπουράκη διερευνά την πολιτική οικονομία της Τεχνητής Νοημοσύνης, με έμφαση στις διαστάσεις της ψηφιακής εργασίας (gig work), της ψηφιακής ηθικής και της στρατηγικής προόρασης (τεχνολογικός προοιωνισμός).

Σάββατο απόγευμα: Συνεχίζεται η συζήτηση για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο και τη Δημόσια Διπλωματία, σε ζωντανή σύνδεση με τη Λατινική Αμερική, με τον υπεύθυνο για θέματα Cultural Managment & Cultural Diplomacy του ECI, κ. Ντένη Δανιηλίδη και τους διακεκριμένους καλεσμένους του.

Αυτή τη φορά, συνομιλούν μαζί του:

Ο Αρχιεπίσκοπος Μητροπολίτης Χρυσόστομος (Celi), που γεννήθηκε στην πόλη Λόχα του Ισημερινού. Έχει διδακτορικό στη Φιλοσοφία από το πανεπιστήμιο της Ναβάρρα στην Ισπανία, έχει σπουδάσει Θεολογία στη Ρώμη και Ορθόδοξη Θεολογία στο Παρίσι. Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Σαπιέντζα της Ρώμης στη συντήρηση έργων τέχνης και διδάκτωρ Φιλολογίας και Λογοτεχνίας του πανεπιστημίου της Λόχα, στον Ισημερινό. Είναι συγγραφέας 14 βιβλίων. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς συναντήσεις σε 56 χώρες όπως στις ΗΠΑ, Κορέα, Ελλάδα, Ρουμανία, Γαλλία ως ειδικός σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι πρόεδρος του CONALIR, Εθνική Επιτροπή του Ισημερινού για την θρησκευτική ελευθερία. Είναι η κύρια δύναμη πίσω από το Ορθόδοξο Κέντρο του Κίτο, Ισημερινού. Το όνειρό του είναι να ιδρύσει το πρώτο ορθόδοξο μοναστήρι στη Λατινική Αμερική και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Λατινικής Αμερικής.

Ο Κώστας Παλαμίδης είναι θεατρικός σκηνοθέτης, συνθέτης, μουσικός και ηθοποιός που μένει μεταξύ Ελλάδας και Βενεζουέλας. Είναι συνιδρυτής της Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου της Βενεζουέλας και έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ σε πολλές χώρες. Στο Αζερμπαϊτζάν, ήταν προσκεκλημένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραστάσεις θεάτρου, συναυλίες και παρουσιάσεις των δύο πολιτιστικών ταυτοτήτων του. Θα μας μιλήσει για τη διπλή ταυτότητά του ως καλλιτέχνη και τις προκλήσεις του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Τέλος, μέσω βίντεο, η Αλίνα Πολιακόβα, διευθύντρια σύνταξης της αγγλόφωνης έκδοσης του πρώτου ανεξάρτητου ειδησεογραφικού πόρταλ της Ουκρανίας «Ukrainska Pravda». Βρίσκεται σε μία διαρκή κίνηση καλύπτοντας ειδησεογραφικά τον πόλεμο στη χώρα της και μας περιγράφει την παρούσα κατάσταση της δημοσιογραφίας στην Ουκρανία, ενώ μας παρουσιάζει την ιστορία της Ukrainska Pravda.

Κυριακή Πρωί: Ο Δρ. Γ. Φουντουλάκης υλοποιεί την πρώτη από τις δύο συναντήσεις σε σχέση με την Μη Λεκτική Επικοινωνία.

Παρακαλώ βρείτε περισσότερα στα Νέα μας (Eλληνικό Campus) εδώ https://eci-org.eu/?p=13263

Κυριακή Aπόγευμα: Ο κ. Σπ. Καπράλος, επικεφαλής της κατεύθυνσης (Master of Arts) ΙCEI (Institutions Communication and European Integration) θα αναλύσει διεξοδικά το πώς παραδοσιακές θεωρίες management μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες της πολιτικής επικοινωνίας, τονίζοντας παράλληλα τα επιτεύγματα που επιφέρει η συνάντηση της επιστήμης με την εφαρμοσμένη πολιτική.

Επιπλέον -στoν απόηχο των πρόσφατων εθνικών εκλογών στην Ελλάδα- θα αναδείξει τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις πολιτικές καμπάνιες, δίνοντας έμφαση σε μοναδικά εργαλεία καινοτομίας στον χώρο της πολιτικής.

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη σε: English (Αγγλικά)