Title Image

Blog

Πρωτιά στην ‘Εμπιστοσύνη’ και ‘Εμβέλεια’ από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Reuters στο DNews

  |   Ελληνικό Campus

 

Ο στενά συνεργαζόμενος φορέας του ΕCI OpinionPost (DNews), διακρίνεται ξανά, μεταξύ των μετρούμενων Ελληνικών ΜΜΕ. Ο φορέας τελεί σε καθεστώς MoC (Μemorandum of Cooperation) με το Ινστιτούτο, από το 2017.

 

H Έκθεση των UofOxford / Reuters (Digital News Report που θα βρείτε για την Ελλάδα εδώ) καλύπτει την κατάσταση των ΜΜΕ για όλο τον κόσμο και εκδίδεται ετησίως τον Ιούνιο.

 

Θυμίζουμε πως ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Dnews.gr, μέλος του ομίλου ηλεκτρονικών ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης “Opinionpost”, ανακηρύχθηκε ως το πιο έγκυρο μέσο ενημέρωσης, σύμφωνα με το Digital News Report 2023, του Reuters και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τόσο για το 2021, όσο και το 2022.

 

Το 2017, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας υπέγραψε με την “Opinionpost” Μνημόνιο Συνεργασίας και, ως Επίσημος Υποστηρικτής του ECI, η εταιρεία έχει χρηματοδοτήσει υποτροφίες φοιτητών του, ενώ έχει στελεχώσει με αρκετούς από αυτούς το δυναμικό της. Σημειώνεται πως ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σωτήρης Μπέσκος είναι ένας από τους διακριθέντες φοιτητές του Ινστιτούτου.  

 

Από τον Μάρτιο του 2023, η Opinion Post είναι το νέο μέλος στην Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ), προκειμένου να συνεισφέρει στις πρωτοβουλίες της Ένωσης για την αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της αγοράς του Διαδικτύου, προς όφελος όλων των μερών, για τη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος ποιότητας και ελεύθερου ανταγωνισμού για κάθε διαδικτυακό ΜΜΕ και για τους εργαζόμενούς του. 

 

Υπενθυμίζεται πως ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΕΝΕΔ που αποτελεί το Πλαίσιο Αυτοδέσμευσης των μεγάλων ενημερωτικών ΜΜΕ στην Ελλάδα, έχει συνταχθεί από το ECI, στο πλαίσιο υποστηριζόμενης από την ΕΝΕΔ ερευνητικής εργασίας στην οποία συμμετείχαν ερευνητές και φοιτητές του τμήματος QJNT5 (Quality Journalism and New Technologies 5), με την επίβλεψη του σημερινού DPO της ΕΡΤ και πτυχιούχου του ΕCI, Βασίλη Βασιλόπουλου.

 

Το Dnews είναι ένα σύγχρονο ελληνικό ενημερωτικό site, που παρακολουθεί και καταγράφει τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στον κόσμο, με όρους και προϋποθέσεις χρηστικότητας και ποιοτικής δημοσιογραφίας. Διακρίνεται, επίσης, ως ιστότοπος που παρέχει με αξιόπιστο και έγκυρο τρόπο κάθε πληροφορία που αφορά στις συναλλαγές των πολιτών με το κράτος, καθώς και στο σύνολο των κοινωνικών παροχών και επιδομάτων που αφορούν σε όλες τις κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες. 

 

Το Digital News Report, για το 2023, κατέταξε το Dnews πρώτο σε εβδομαδιαία Διαδικτυακή Εμβέλεια (Weekly Reach Online) και με μεγάλη διαφορά πρώτο στον Δείκτη Αξιοπιστίας Μέσου (Brand Trust Score).

 

H “Opinionpost” έχει στο portfolio της από το 2012 το dikaiologitika.gr, το Dnews, καθώς και το ιατρικό site News4health, ενώ πρόσφατα προστέθηκε το Theissue, ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που βάζει στο επίκεντρο την γυναίκα. Η εταιρεία δραστηριοποιείται και στον περιφερειακό τύπο έχοντας αναλάβει το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Πελοπόννησος»  (pelop.gr). 

 

Σημειώνεται πως αντίστοιχα Μνημόνια Συνεργασίας το ECI έχει με φορείς όπως το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), το  Πανεπιστήμιο Αθηνών (Θεολογική Σχολή), την ΕΔΙΠΤ (Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού – Περιφερειακού Τύπου) και τον κοινωφελή οργανισμό Athens Calls Athens, μεταξύ άλλων, υλοποιώντας ένα δίκτυο Θεσμικών Συνεργατών και υποστηρικτών του ECI – Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας.

 

Τέλος, το ΕCI έχει τη Θεσμική Υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα για το Μεταπτυχιακό του Πρόγραμμα (Master of Arts) “Institutions Communication and European Integration M.A.”, ενώ τρεχόντως συντάσσεται MoC με την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ – Association of European Journalists).

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη σε: English (Αγγλικά)