Title Image

Blog

Βραδιά Πτυχίων – Ανάπτυξη του Ινστιτούτου

  |   Ελληνικό Campus

Με συγκίνηση, ενθουσιασμό και σημαντικές ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, η Ειδική Εορταστική Εκδήλωση που οργάνωσε το  Ίδρυμα για την Προαγωγή της Δημοσιογραφίας Αθ. Β. Μπότση με το ακαδημαϊκό του σκέλος Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας, σε συνέργεια με τον θεσμικό πλέον συνεργάτη του Ινστιτούτου, την Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ).

Στην εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στον πολυχώρο δεξιώσεων της ΕΔΙΠΤ, τιμήθηκαν οι νέοι διακεκριμένοι πτυχιούχοι Master of Arts και ανακοινώθηκαν οι νέες θεσμικές συνεργασίες των διοργανωτών, εν όψει των αλλαγών στην ανώτατη παιδεία.

Το καλωσόρισμα και τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΔΙΠΤ κ. Κωνσταντίνος Σπύρου, ενώ ο καθηγητής του ECI/ΕΚΠΑ, Αρχιμ. Δρ. Αρίσταρχος Γκρέκας απηύθυνε στους παρευρισκόμενους ευχή για τις γιορτινές μέρες.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθ. Β. Μπότση κ. Παναγιώτη Καραγιάννη, τον Επικεφαλής του ECI κ. Μάριο Νόττα και την Πρόεδρο της ΕΔΙΠΤ κα Πέννυ Καλύβα, που αναφέρθηκαν στην επόμενη μέρα στην πανεπιστημιακή παιδεία, τη σύνδεση κοινωνίας, ακαδημίας και αγοράς, καθώς και την πρόθεση να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που θα δίνει ο νέος νόμος.

Την εκδήλωση τίμησε, εκ μέρους του Πρωθυπουργού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος, στον χαιρετισμό του, τόνισε την υψηλή σημασία τέτοιων συμπράξεων εν όψει των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας και κατέθεσε την υποστήριξη της κυβέρνησης στη νέα Συνέργεια.

Χαιρετισμό και υποστηρικτικές δηλώσεις απηύθυναν ακόμα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κα Δώρα Αυγέρη και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Θανάσης Γλαβίνας.  Τέλος, τον λόγο έλαβε και  ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δρ. Δημήτρης Γαλαμάτης.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Δρ. Θεόδωρος Ρουσσόπουλος. Τόσο στη διάρκεια της ομιλίας του, όσο και σε άλλα σημεία της εκδήλωσης, ο κ. Ρουσόπουλος κατέστη αποδέκτης αναφορών των παρισταμένων για την ευγενή και καταστατική του συμβολή στα επικοινωνιακά πράγματα της χώρας.

Στο δεύτερο μέρος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, καθηγητής Δρ. Νικόλαος Ηρειώτης ανακοίνωσε τη σύναψη Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας και ΕΚΠΑ, ενώ ανακοινώθηκε και η σύναψη Θεσμικής Συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου και της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου. Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Δρ. Νίκος Δεμερτζής κλήθηκε στο βήμα για να υπογραμμίσει την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων τεχνολογίας και επικοινωνίας, εδραζομένων στη συνεργασία του ΕΚΠΑ με το ΕCI.

Ο ηθοποιός και καθηγητής Δραματικής Τέχνης κ. Πάρις Κατσίβελος έκλεισε αυτήν την ενότητα με μία performance, βασισμένη στο ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου «Αγάπη».

Στο τρίτο μέρος αυτής της ειδικής εορταστικής βραδιάς, τιμήθηκε η εφημερίδα ‘ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΝ ΜΕΛΛΟΝ’ για τα 90 χρόνια κυκλοφορίας της, με ειδικό έπαινο, που αποδόθηκε στην κα Ελένη Αθαν. Γκογκώνη, αρθρογράφο και σύμβουλο της εφημερίδας.

Τα ιστορικά στελέχη του Ιδρύματος κ.κ. Κώστας Κατής (αντιπρόεδρος) και Δημήτρης Ζαννίδης (τ. διευθυντής) κέρδισαν την προσοχή όλων με τις εύστοχες παρεμβάσεις τους, ειδικά σε σχέση με την αλλαγή στάσης και ήθους που απαιτείται τις νέες ψηφιακές εποχές στην Ενημέρωση.

Η κορύφωση της βραδιάς αφορούσε φυσικά τους φοιτητές. Εκ μέρους τους μίλησε ο κ. Ιωάννης Ζευγώλης, συγγραφέας και φοιτητής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες του ECI.

Ακολούθησε η Απονομή Πτυχίων στους διακεκριμένους νέους ‘Master of Arts’, που συναποτελούν μία ομάδα με πολλές διακρίσεις στην κοινωνία, στη διακυβέρνηση και στην αγορά. Με διάχυτη χαρά, έλαβαν τα πτυχία τους με ατομική εγχείριση από τους παρόντες επισήμους, παρουσία συγγενών και φίλων τους, σε ένα κλίμα εορταστικό και συγκινητικό.

Στην εορταστική εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους, καθηγητές του Ινστιτούτου, παλαιοί και νέοι φοιτητές, προβλήθηκε βίντεο από τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου, καθώς και βίντεο απ’ τις επισκέψεις των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο UWK/Donau Universitat Krems, το 2022 και το 2023, το οποίο επιμελήθηκε ο απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες, κ. Ευάγγελος Ελευθερίου.

Τη μουσική διάλεξε η επί πτυχίω του Ινστιτούτου και στέλεχος της ΕΡΤ κα Εύα Τσαροπούλου, ενώ την τεχνική επιμέλεια έκανε ο κ. Γιώργος Τριανταφύλλου.

Η διοργάνωση υποστηρίχθηκε από την Direction Business Network, ενώ παρέστη και αργότερα απένειμε πτυχίο ο πρόεδρός της κ. Ευάγγελος Παπαλιός.

Ακολούθησε δεξίωση, όπου οι εκλεκτοί καλεσμένοι, καθηγητές, παλαιοί και νέοι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους και το επαγγελματικό τους μέλλον. Σε αυτήν, οι αμφιτρύωνες (ΕΔΙΠΤ, Ίδρυμα Μπότση, ΕCI) είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές  με τους εκλεκτούς καλεσμένους.

 

Μεταξύ τους διακρίναμε τον κ. Γεώργιο Στύλιο, Βουλευτή και π. Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την κα. Χριστιάνα Καλογήρου, Σύμβουλο Προεδρίας της Κυβέρνησης, τον κ. Πάνο Σόμπολο, π. Πρόεδρο ΕΣΗΕΑ, την κα Σάια Τσαουσίδου, Πρόεδρο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, τον κ. Γιώργο Κουράση, μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μπότση, τον κ. Γιάννη Απέργη, διευθυντή του Ιδρύματος Μπότση, τον τ. Πρόεδρο της ΕΔΙΠΤ κ. Κώστα Καλύβα, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ κ. Μιχάλη Σαββάκη, τον κ. Βασίλη Μαρτζούκο αντιπρόεδρο του ΕΛΙΣΜΕ, τον κ. Γιώργο Ψαθά, πρόεδρο τoυ οργανισμού Athens Calls Athens, την κα Βίκυ Τσιανίκα της ΕΡΤ, τον κ. Παπαχαραλάμπους του ΕΚΟΜΕ, αλλά και διακεκριμένα στελέχη του ECI, όπως τους κ.κ. Σπύρο Καπράλο, Παναγιώτη Αποσπόρη, Γιώργο Αρχόντα, Γιώργο Μπολάνη και όχι μόνο.

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη σε: English (Αγγλικά)