Title Image

Blog

Θεσμική Συνεργασία ΕΚΠΑ – ΕCI

  |   Ελληνικό Campus

Tις ευχές του Πολιτικού Προσωπικού της χώρας δέχτηκε το Ινστιτούτο, στην ειδική παρουσίαση της θεσμικής συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Η συνεργασία παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Απονομής Πτυχίων 2023, σε μία ξεχωριστή τελετή στην Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου – επίσης θεσμικό συνεργάτη του Ινστιτούτου.

 

Ο Υπουργός και Εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης κ. Παύλος Μαρινάκης ανέφερε: 

 

«Έχω την τιμή να εκπροσωπώ τον Πρωθυπουργό στην ειδική εορταστική εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθ. B. Μπότση, η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας.

Θέλω να συγχαρώ για το έργο τους αυτούς τους σπουδαίους φορείς δημοσίου συμφέροντος, που έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους ανά τα χρόνια, όπως και τους αποφοίτους του Master of Arts που έχουμε τη χαρά να τιμήσουμε.

Οι τρεις αυτοί φορείς έχουν συμβάλλει στην παροχή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στους τομείς της επικοινωνίας και της τεχνολογίας εδώ και 20 χρόνια. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το έργο αυτό να συνεχίσει να προχωρά, ειδικά τώρα που η τεχνολογία καλπάζει και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας.

Σε αυτήν την ομάδα, με την υπογραφή Ειδικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, εντάσσεται και το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τέτοιου είδους συμπράξεις είναι που αναδεικνύουν την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και κάνουν ξεκάθαρη την ανάγκη για ύπαρξη ισχυρών μη κρατικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που θα συνεπικουρούν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο».

 

Στο ίδιο ισχυρό ενθαρρυντικό κλίμα κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, ενώ τον λόγο έλαβαν, για τον ΣΎΡΙΖΑ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κα Δώρα Αυγέρη και για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Θανάσης Γλαβίνας,  διατυπώνοντας τις ευχές τους για να ευδοκιμήσει η πολυσχιδής αποστολή του Ινστιτούτου, που συνδυάζει πανεπιστήμια και φορείς από Ελλάδα και Αυστρία, θεραπεύοντας τις επιστήμες Επικοινωνίας και Τεχνολογίας. Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας Δρ. Δημήτριος Γαλαμάτης έλαβε επίσης τον λόγο για να συγχαρεί το ECI και το ΕΚΠΑ για τη συνεργασία και να τιμήσει διά απονομής τίτλων τους πτυχιούχους του Ινστιτούτου.

 

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Δρ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ήταν ο Εξέχων Ομιλητής της βραδιάς και συγκίνησε τους παριστάμενους με κάποιες από τις προσωπικές αναφορές στη θητεία του στον δημόσιο βίο, αλλά και στα ΜΜΕ.

 

Πλήθος προσωπικοτήτων από την Πολιτική, τα Γράμματα, τις Τέχνες και την Ακαδημία έδωσαν το παρόν, ενώ ξεχώρισαν οι εμψυχωτικές ομιλίες τόσο του καθηγητή (ΕΚΠΑ – ΜΜΕ) Δρος Νικόλα Δεμερτζή, όσο και του αεικίνητου καθηγητού και κοσμήτορα της Σχολής Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, Δρος Νικόλαου Ηρειώτη.

 

Το Ινστιτούτο, με αίσθηση της αναβαθμισμένης ευθύνης που συνεπιφέρει η εμπιστοσύνη των έγκυρων συνεργατών του, μπαίνει σύντομα στην δεύτερη 20ετία λειτουργίας του, δεσμευόμενο να συνεχίσει να συνδυάζει σπουδές κύρους με επίκεντρο τον Άνθρωπο. 

 

Παράλληλα, παραμένει σε συνεχή εγρήγορση σε σχέση με τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις που επανακαθορίζουν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, ενώ έχει ήδη λάβει πρωτοβουλία για την ανάπτυξη αξιοποίησης τεχνολογιών ΤΝ που υποστηρίζουν τη Δημοκρατία, με αποδέκτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη σε: English (Αγγλικά)