Title Image

Blog

Βραβείο Δημοσιογραφίας και Τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης»

  |   Ελληνικό Campus

Με το Βραβείο Δημοσιογραφίας και Τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης», το ΕCI τιμά ετησίως συμπολίτες μας – διακεκριμένους Επικοινωνητές και Φορείς. Κριτήριο για τη βράβευση, η επιδραστικότητά τους σε θέματα δημοσιογραφίας / επικοινωνίας, με την αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών.

 

O θεσμός δημιουργήθηκε προς τιμήν του εκλιπόντος καθηγητή του ΕΜΠ, προέδρου του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και ιδρυτικού μέλους της διοικούσας του Ινστιτούτου, αείμνηστου Γιώργου Καραγιάννη

 

Το βραβείο προσφέρεται, κατ’ έθιμο, παρουσία του/της εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των Βραβείων Μπότση.  Τo Κοινωφελές Ίδρυμα για τη Προαγωγή της Δημοσιογραφίας Α.Β. Μπότση αποτελεί καταστατικό μέρος του ECI – European Communication Institute.

 

Η 38η Τελετή Βραβείων (2024)  θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Μαΐου, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

 

Τα Βραβεία ‘Γιώργος Καραγιάννης’ θα εγχειρίσει εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Δρ. Δημήτρης Γαλαμάτης.

 

Στο παρελθόν, το βραβείο έχει απονεμηθεί στην κα Γκέλυ Βούρβουλη (για την υλοποίηση της Διαδικτυακής «Καθημερινής»), στον κ. Βασίλη Μπίτση (ως πρώτο διευθυντή και αρχιτέκτονα του Ελληνικού Euronews), στους Infographers δημοσιογράφους κ.κ. Πάνο Kωνσταντόπουλο και Ζωή Κατσιγιάννη, στον διευθυντή του ΕRTNews κ. Τάσο Οικονόμου, την Επικοινωνιολόγο κα Σόνια Χαϊμαντά και άλλους.

 

Στην τελευταία, προ πανδημίας, απονομή το βραβείο εγχείρισε ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Δρ. Ανδρέας Μπουντουβής, στην πρόεδρο του iMEDd (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) κα Άννα Κύνθια Μπουσδούκου, για την προσφορά του iMEDd και τη συνεργασία με το Columbia School of Journalism.

 

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας (ΕCI – European Communication Institute) είναι συνέργεια Ευρωπαϊκών δημοσίων οντοτήτων, ενεργών στην έρευνα, την ανώτατη παιδεία και τις γλωσσικές τεχνολογίες. Προσφέρει μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία και Τεχνολογία στην Ελλάδα και στην Αυστρία, ως μέρος των πρωτοβουλιών του για μία καλύτερη Ευρώπη των Πολιτών.