Title Image

Blog

Τι κάνουν Φοιτητές, Καραγκιόζης και Performers στην Αμαλίας – Αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου;

  |   Ελληνικό Campus

 

 

Αμαλίας 8, την Δευτέρα 26 του μήνα στις 17:00, κλείνουν οι φετινές Εκδηλώσεις “FrontPage”, με την υπογραφή του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με τη σύμπραξη του Αθηναϊκού,Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, της ΑxionArt και του Ινστιτούτου Μεσογειακής Κουλούρας (ΙΜC).

 

–Προσοχή, για συμμετοχή, λόγω περιορισμένων θέσεων, απαιτείται εγγραφή εδώ

 

Το Project ‘συγχρωτίζει’ Δημιουργικούς, Δημοσιογράφους, Εικαστικούς και Πολίτες σε μία Πρωτοβουλία που ιχνηλατεί τη δύναμη της Εικόνας και της Τεχνολογίας στην Ενημέρωση και τη Δημοκρατία.

 

Τη Δευτέρα υποδεχόμαστε δύο ομάδες φοιτητών Ελληνικών πανεπιστημίων (Πάντειο, Νομική, Γεωπονική, Οικονομικό) σε μία Αντιλογία (debate) που «βάζει απέναντι»:

 

Ελευθερία του Τύπου vs Ποιοτική Ενημέρωση-έλεγχο των Fake News

 

Mε τον συντονισμό του ειδικού επιστήμονα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας κ. Μανώλη Πολυχρονίδη, σφιχτούς χρονισμούς και κανόνες που τηρούνται, οι φοιτητές διασταυρώνουν τα ξίφη τους, ενώ οι παριστάμενοι συμμετέχουν ενεργά και ‘αξιολογούν’ τις απόψεις, τόσο πριν όσο και μετά την Αντιλογία.

 

Τις “φυτιλιές” βάζουν δύο Πρέσβεις των αντίστοιχων απόψεων. Ο διακεκριμένος και επί επταετία επικεφαλής DPO / Data Protection Officer του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, dr. Aθανάσιος Κοσμόπουλος για την πλευρά του Ελέγχου της Παραπληροφόρησης και ο επίσης διακεκριμένος δημοσιογράφος και συνήγορος της ανεμπόδιστης Ελευθεροτυπίας, μέλος των Reporters United κ. Θοδωρής Χονδρόγιαννος. Η πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κ. Σάγια Τσαουσίδου ενθαρρύνει την Αντιλογία διά σύνδεσης με Βρυξέλλες.

 

Διάφορα δημιουργικά Events έχουν προγραμματιστεί να πλαισιώσουν το Debate.

O Καραγκιόζης και τα Fake News, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Kουτσουμπλή (θερμά ‘ευχαριστώ’ από το ECI στη Μένια Σπαθάρη) υπόσχεται ένα χαρούμενο, σκωπτικό καλωσόρισμα, ενώ η Performance του prof. hon. Πάρι Κατσίβελου σε θεατρικό μονόπρακτο για την Πρώτη Σελίδα θα ‘εισάγει’ τους Αντιλέγοντες στη διαμάχη.

 

Η Συνάντηση της Δευτέρας 26 Μαΐου αποτελεί συγχρόνως ένα Press Event

 

Το ECI και ο Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας συνυπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας. Σε  σύμπραξη με  το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την ΕΣΗΕΜΘ (Ένωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης), την ΕΔΙΠΤ (Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου), τους Διοργανωτές του FrontPage και με την υποστήριξη της Π.Ο.Ε.ΣΥ. παρουσιάζουν τις επερχόμενες δράσεις τους που αφορούν την εκκίνηση Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων για Βαλκάνιους Επικοινωνητές με έδρα την Νάουσα, καθώς και επιστημονικές συναντήσεις / Συνέδριο, τον Νοέμβριο του 2026.

 

To event θα μεταδοθεί με ζωντανή ροή (streaming) μέσω Ομογενειακών Μ.Μ.Ε.

 

Εγγραφές Εδώ – λόγω περιορισμένου χώρου.
 

Η συνολική διοργάνωση, τόσο τoυ παραπάνω Closing Event / FrontPage όσο και της Έκθεσης – Ημερίδας – Debate – Παράλληλων εκδηλώσεων που συγκροτούν μέρος της Πρωτοβουλίας για τον Εγγραμματισμό του Πολίτη – Citizen Literacy (Εuropean Communication Institute / European Parliament Liaison Office in Greece) δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την πολύτιμη συμβολή, υποστήριξη και χορηγία των παρακάτω φορέων:

  

BCI Media HWR