Title Image

Blog

Εκδοτική Γιορτή του ECI στην ΕΣΗΕΑ

  |   Ελληνικό Campus, Μη κατηγοριοποιημένο, Πρωτοβουλίες

Παρουσίαση του Βιβλίου του Σπύρου Καπράλου

και της Συνεργασίας με Εκδόσεις Παπαζήση

 

Την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Καπράλου και την επίσημη “εκκίνηση” της  σειράς “Ποιοτική Επικοινωνία και Νέες Τεχνολογίες” προϊόν της συνεργασίας με τον Εκδοτικό Οίκο Παπαζήση,  πραγματοποίησε στην ΕΣΗΕΑ το απόγευμα της 19ης Δεκεμβρίου το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας.

 

Στην κατάμεστη αίθουσα “Γεωργίου Καρατζά” και με φανερή την συγκίνηση στα μάτια του συγγραφέα, φίλοι, συγγενείς, και φυσικά ο  δημοσιογραφικός και πολιτικός κόσμος της πόλης , τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

 

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πήρε τον λόγο απευθύνοντας θερμό χαιρετισμό καθώς και κατάθεση άποψης περί του τι αποτελεί “εμπόλεμη” κατάσταση, σε σχέση με το Εθνικό Συμφέρον.

 

Την παρουσίαση άνοιξαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Αθανασίου Βασ. Μπότση, Πάνος Καραγιάννης και η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου. Και οι δυο χαιρέτησαν το έργο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας, όσον αφορά την προσπάθεια προαγωγής της δημοσιογραφίας και επικοινωνίας στη χώρα, σε μια περίοδο εξαιρετικά “κρίσιμη”, όπου χιλιάδες επαγγελματίες Επικοινωνίας και Δημοσιογράφοι αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν το “σκληρό” πρόσωπο της κρίσης…

 

Για το βιβλίο μίλησαν ο υπουργός Οικονομικών Αναπληρωτής Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κος Χρήστος Σταϊκούρας, ο καθηγητής του Ευρωπαϊκου Ινστιτούτου Επικοινωνίας, δημοσιογράφος και βουλευτής κος Νίκος Ξυδάκης, ο εκδότης Αλέξανδρος Παπαζήσης και η δημοσιογράφος Λίνα  Παπαδάκη.

 

Ο κος Σταϊκούρας, τόνισε ότι το βιβλίο αυτό περιγράφει με ρεαλιστικό τρόπο την νέα εποχή και τις νέες τάσεις στον τομέα της επικοινωνίας. “Όταν ο κος Καπράλος μου ζήτησε να γράψω το πρόλογο του βιβλίου του ένιωσα μεγάλη χαρά και πρόκληση…Από όλο αυτό το βιβλίο κρατάω τρεις έννοιες: την εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία και ειλικρίνεια”, ανέφερε τονίζοντας την ανάγκη αξιοποίησης αυτών των “αρχών” στην καθημερινότητα μας.

 

 

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο πρ. βουλευτής και Διδάσκων του ΕCI, κος Νίκος Ξυδάκης. Ο ίδιος μέσα από μια κριτική οπτική γωνία,αναφέρθηκε στην ελληνική πολιτική σκηνή με όρους “war room”. “Στην πολιτική, έχουμε να κάνουμε με ένα war room, όπου ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολιτικούς αντιπάλους και όχι εχθρούς ” Εν συνεχεία,  τόνισε την τομή που επιχειρείται μέσω του έργου, που είναι η ανάλυση του πολιτικού μηνύματος, υπό το πρίσμα των νέων και τεχνικά τελειοποιημένων μέσων επικοινωνίας. (δλδ δυνατότητες μετάδοσης μηνύματος μέσω infographic, o ρόλος των influencers κοκ) . 

 

 

 

 

 

Ο εκδότης του οίκου Παπαζήση, κος Αλέξανδρος Παπαζήσης, επισήμανε ότι εγχείρημα της νέας σειράς εκδόσεων με τίτλο “Ποιοτική Επικοινωνία και Δημοσιογραφίας”-  που επίσημα ξεκίνησε με το βιβλίο “Συγκρούσεις και Πολιτική Επικοινωνία: Ανατομία ενός War Room”- είναι η προσπάθεια κάλυψης όλων των κενών που συναντάμε στο επιστημονικό πεδίο της επικοινωνίας καθώς και η προώθηση αυτής της γνώσης σε όλους τους Έλληνες Πολίτες.

 

 

 

Η δημοσιογράφος  Λίνα Παπαδάκη εξηγώντας το πολύδιάστατο του συγγραφέα, μίλησε για ένα έργο το οποίο είναι το απόσταγμα των ακαδημαϊκών γνώσεων του Σπύρου Καπράλου,  στο πλαίσιο του Ινστιτούτου, αλλά και της πορείας του ως πολιτικός επικοινωνιολόγος σε μεγάλο πολιτικό κόμμα την περίοδο 2012-2015.

 

Το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, αναφέρθηκε στο πόνημα, με βαθιά συγκίνηση, ως το “πνευματικό του παιδί”. Στη διάρκεια του λόγου του, δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες, τους διδάσκοντες του Ινστιτούτου, την οικογένεια του και τη σύζυγό του, που τον στήριξαν και τον στηρίζουν έως σήμερα.

 

Συντονιστής ήταν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας Μάριος Νόττας, ο οποίος επισήμανε την νέα εποχή εξωστρέφειας του Ινστιτούτου που έχει διττό σκοπό: την προαγωγή γνώσης στο πεδίο της Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και την αξιοποίησή της για την “Εγγραμματοσύνη των Πολιτών”.