Title Image

Blog

Πολιτισμός στον Διεθνή Διάλογο από τον Διπλωμάτη (ΕΕΑS-EU) Ντένις Δανιηλίδη

  |   Ελληνικό Campus

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας έχει τη χαρά της ένταξης στο Ακαδημαϊκό δυναμικό του, από το 2020, του Διπλωμάτη κ. Διονύση Δανιηλίδη (Denis Daniilidis), Head of Political, Press and Information Section European External Action Service (EEAS), ο οποίος έχει την ευθύνη για θέματα Cultural Management & Cultural Diplomacy, στο πλαίσιο του Διεπιστημονικού Προγράμματος του Ινστιτούτου. 

 

Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., ο κ. Δανιηλίδης εστιάζει ιδιαίτερα στην πολιτική ανάλυση, την επικοινωνία και τη δημόσια διπλωματία. Έχει υπηρετήσει στο Κίεβο (Ουκρανία), στο Καράκας (Βενεζουέλα), στη Μόσχα (Ρωσική Ομοσπονδία), στην Αστάνα (Καζακστάν), στο Ασγκαμπάντ (Τουρκμενιστάν) και στο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν). 

 

Από τον Σεπτέμβριο του 2022, τοποθετείται στο Κίτο του Ισημερινού ως Επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής, Τύπου και Πληροφοριών. Είχε, επίσης, θέσεις στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΕΔ, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Λατινική Αμερική.

 

Στο πλαίσιο των μαθημάτων, τα οποία θα διεξαχθούν υπό την επίβλεψή του, «ζωντανά» από το Ecuador, το Ινστιτούτο θα υποδεχθεί ως special guests, «καλεσμένους» του κ. Δανιηλίδη  ξεχωριστές  προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, όπως οι: 

 

  • Dr. Hatice Yazgan, καθηγήτρια Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Cankiri, που θα μας δώσει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην προεκλογική Τουρκία, αναφορικά με την Ε.Ε και τις σχέσεις της με την Ελλάδα. 
  • Matthieu Haag, σκηνοθέτης, που θα μας μιλήσει για τον Πολιτισμό και τις Παραδόσεις, μέσα από την προσωπική του διαδρομή.
  • Marco Pucci Catena, θεατρικός σκηνοθέτης, διευθυντής της ομάδας κλασικής όπερας Mala Compania.
  • Dr. Ευστάθιος Στέφος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο UNAE (Cuenca, Εκουαδόρ), ο οποίος ειδικεύεται στην εκπαίδευση αυτόχθονων πολιτισμών του Ισημερινού.
  • Gonzalo Celi, Chrysostomos, Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Ισημερινού, που θα μοιραστεί μαζί μας τις συναρπαστικές εμπειρίες του στην περιοχή.
  • Xavier Solano, σκηνοθέτης, ιδρυτής του Memory Lab, ενός εργαλείου ένταξης μεταναστών, μέσα απ’ τον κινηματογραφικό λόγο.
  • Claudio Franco, μουσικός, ιδρυτής του πρώτου συγκροτήματος Bossa Nova του Καυκάσου.
  • Alina Poliakova, διευθύντρια σύνταξης του αγγλόφωνου τμήματος της εφημερίδας Ukrainska Pravda, η οποία θα μας μιλήσει για την πορεία της εφημερίδας και για την κάλυψη της επικαιρότητας σε περιόδους πολέμου. Η εφημερίδα είναι συνυφασμένη με τη δυτική πορεία της Ουκρανίας τα τελευταία 20 χρόνια.  

 

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας θεωρεί τιμή του να συμβάλει στην κατανόηση του Διεθνούς Πολιτιστικού Διαλόγου με Ενότητες χωριστής αξίας, που είναι -μεταξύ άλλων- ανοιχτές για τους εγγεγραμμένους στην Πρωτοβουλία Citizen Literacy που υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.  

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη σε: English (Αγγλικά)