Title Image

Blog

Social Media Dynamics in Politics από τον Βασίλη Γκουτμάχερ, στο ECI

  |   Ελληνικό Campus

 

Για την Πολιτική Επικοινωνία και τη δύναμη των Social Media στην Πολιτική του σήμερα μας μιλάει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, στις 10:00 ο διακεκριμένος καλεσμένος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας κ. Βασίλης-Φρανκ Γκουτμάχερ, Σύμβουλος Στρατηγικής & Επικοινωνίας – Κλινικός Ψυχολόγος M.Sc.

 

Στη σύγχρονη εποχή, η τεχνολογία είναι καθοριστική για την Πολιτική και -κατ’ επέκταση- για την καθημερινότητα όλων μας. Η τεχνολογία, επίσης, συμβάλλει στην ταχύτερη πληροφόρηση των πολιτών. Έτσι βλέπουμε ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας να έχουν τηλε-ενεργή συμμετοχή στην πολιτική, είναι αυτό όμως ορθό; 

 

Αρκετοί ερευνητές θεωρούν ότι η πολιτική επικοινωνία ταυτίζεται πλέον με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά  και τα Social Media. Παραδοσιακά, τα Μ.Μ.Ε. αποτελούσαν εργαλεία ενεργής πολιτειότητας. Τα Νέα Μέσα, όπως τα social media, με την ευκολία του «ενός κλικ», συμπλήρωσαν το τοπίο. Ένα «κλικ», πλέον, αρκεί για να μπει η πληροφορία σε εκατομμύρια σπίτια, σε όλον τον κόσμο και -αν το επιθυμούμε- στοχευμένα στο κοινό που μας ενδιαφέρει. 

 

Σε αυτή τη συνάντηση θα συζητήσουμε Αρχές Πολιτικής Επικοινωνίας, Δυναμική των Μέσων και πώς οι Ειδικοί τα χρησιμοποιούν για να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη που προσφέρουν στη σύγχρονη πολιτική εξωστρέφεια.

 

Ο Βασίλης Φρανκ Γκουτμάχερ σπούδασε Ψυχολογία στο University of Wales, έχει κάνει Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Κλινική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Central Lancashire και Μεταπτυχιακά Σεμινάρια στην Πολιτική Επικοινωνία, το Marketing και τις Δημόσιες Σχέσεις.

 

Εργάστηκε σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, σε θέσεις Διευθυντή Επικοινωνίας & Προσωπικού. Παράλληλα, έχει ασκήσει το επάγγελμα του Ψυχολόγου ως εξωτερικός συνεργάτης σε κλινικές και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Από το 2016, έχει δημιουργήσει την Εταιρία Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας SOUL, που διατηρεί μέχρι και σήμερα.

 

Από το 2019, δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο της Πολιτικής Επικοινωνίας ως Αναπληρωτής Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, με παράλληλη ευθύνη Συμβούλου Επικοινωνίας σε πολιτική επιτελικών στελεχών, μεταξύ των οποίων, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ECI για τον Εγγραμματισμό του Πολίτη (Citizen Literacy – term coined by ECI), εκτός των φοιτητών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα του ECI με σύντομη εγγραφή (χρόνος 10”) είτε στα προσεχή μαθήματα του Citizen Literacy ή μόνο στη Συνάντηση του κ. Γκουτμάχερ, στην παρακάτω φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής.

 

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη σε: English (Αγγλικά)