Title Image

Blog

Μαθήματα στην Βιέννη για τους Φοιτητές του ECI

  |   Ελληνικό Campus

 

Την εβδομάδα από τις 27 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2023, θα γίνει διά ζώσης στο Πανεπιστήμιο Universität für Weiterbildung Krems – UWK (πρώην Donau Universität Krems – DUK), που αποτελεί καταστατικό πυλώνα του ECI στην Αυστρία, το αγγλόφωνο υπερεντατικό Module 7 για τη σειρά CET4 των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του ECI σε Επικοινωνία και Τεχνολογία (Κατευθύνσεις Ποιοτικής Δημοσιογραφίας & Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης).

 

 

Τα διεπιστημονικά μαθήματα που θα παρακολουθήσουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές στο Campus του Κrems και οι διαδικτυακοί προσκεκλημένοι, εστιάζουν στις παρακάτω θεματικές (σε παρένθεση η διάρκεια του καθενός σε διδακτικές ώρες):

  • Information Design (8h)
  • Business Improvisation (16h)
  • System Analysis Using Causal Loop Diagrams (8h)
  • Management and Self-Management (8h)

Tα μαθήματα θα αποθησαυριστούν και θα διατεθούν ασύγχρονα στο Παράλληλο Πρόγραμμα του ECI και, κατόπιν αιτήματος, στους εγγεγραμμένους στην πρωτοβουλία Citizen Literacy του Ινστιτούτου. 

 

Στο μη ακαδημαϊκό σκέλος, το πρόγραμμα είναι επίσης πλούσιο.

 

Μέλος της ‘ομάδας’ είναι ο νεο-εκλεγμένος δήμαρχος της Ηρωϊκής Πόλεως Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης και ο κ. Βαλάντης (Χρυσοβαλάντης) Λιόλιος, δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΜΘ, απόφοιτος του E.C.I.

Υπενθυμίζεται η στενή συνεργασία του ECI με τον Δήμο, τα κοινά αναπτυξιακά σχέδια για την εκπαίδευση -και όχι μόνο- στη Βόρεια Ελλάδα και οι μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες για την αδελφοποίηση του Δήμου Νάουσας με τον Δήμο του Krems, ως πόλεις με πλούσια βιομηχανική ιστορία και σημαντική, ποιοτική οινοποιία.

 

Στο κοινωνικό μέρος, όπως πάντα, οι φοιτητές θα απολαύσουν το παραδουνάβιο campus του Krems που συναποτελείται από την κλασική πτέρυγα, την υπερσύγχρονη βιοκλιματική νέα πτέρυγα και την ολοκαίνουργια Ιατρική Σχολή, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βιέννης και την Περιφέρεια της Αυστριακής πρωτεύουσας.

 

Ευκαιρία, επίσης, για Σαββατοκύριακο στη Χριστουγεννιάτικη Βιέννη: Η ψυχαγωγία και η δημιουργία ισχυρών δικτύων είναι παράπλευρο όφελος των μαθημάτων εκτός Ελλάδας του ΕCI, αποτελώντας άλλη μία από τις καινοτομίες του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας.

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη σε: English (Αγγλικά)