Title Image

Blog

Οι Φοιτητές του ECI στο Krems

  |   Ελληνικό Campus

Στολισμένο Χριστουγεννιάτικα υποδέχτηκε τους φοιτητές του ECI το Krems an der Donau, στα διά ζώσης μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο UWK – Uiversität für Weiterbildung Krems (πρ. Donau Universität Krems – DUK), καταστατικό πυλώνα του ECI στην Αυστρία.

Οι φοιτητές μας επισκέφτηκαν την παραδουνάβια -προστατευόμενη από την UNESCO- περιφέρεια της Βιέννης, την εβδομάδα από τις 27 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2023 και παρακολούθησαν το αγγλόφωνο υπερεντατικό Module 7, για τη σειρά CET4 των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του ECI σε Επικοινωνία και Τεχνολογία (Κατευθύνσεις Ποιοτικής Δημοσιογραφίας & Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης).

Τα διεπιστημονικά μαθήματα που παρακολούθησαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές στο Campus του Κrems εστίασαν στις παρακάτω θεματικές:

Tα μαθήματα διατίθενται ασύγχρονα στο Παράλληλο Πρόγραμμα του ECI και, κατόπιν αιτήματος, στους εγγεγραμμένους στην πρωτοβουλία Citizen Literacy του Ινστιτούτου. 

Πέρα απ’ το ακαδημαϊκό σκέλος, οι φοιτητές απόλαυσαν την εξαιρετική φιλοξενία του Unter den Linden, ενώ είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Κρεμς, που άνοιξε την ημέρα άφιξής τους, να πιουν Glühwein (ζεστό γλυκό κρασί) και να γευτούν καυτή σούπα Γκούλας, υπό τους ήχους γνωστών χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, δημιουργώντας μία συνολικά αξέχαστη, ταξιδιωτική εμπειρία. 

Επίσης, εκτός από τη βόλτα τους στις χιονισμένες όχθες του Δούναβη, είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο campus του Krems που συναποτελείται από την κλασική πτέρυγα, την υπερσύγχρονη βιοκλιματική νέα πτέρυγα και την ολοκαίνουργια Ιατρική Σχολή, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βιέννης και την Περιφέρεια της Αυστριακής πρωτεύουσας. 

Με τη συμμετοχή στο ταξίδι και παλαιών αποφοίτων – μελών του ECI Alumni και με αφορμή τη ζεστή, φιλόξενη βραδιά που επιμελήθηκε ο εκ της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Mag. Kay Mühlmann, επιτεύχθηκε ακόμα μία φορά, άλλη μία απ’ τις καινοτομίες του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας: Η δημιουργία ισχυρών δικτύων, αλλά και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών της Κοινότητάς του.

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη σε: English (Αγγλικά)